Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2021 22:07 - ...Фантазми, и попУлизъм за минДиоти, от алтернативно Измерение..
Автор: notfun Категория: Видео   
Прочетен: 1172 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 14.06.2021 22:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Абонатите на Jimmy Kimmel Live 18M 

Доналд Тръмп достигна до основен етап според Washington Post, като изрече своята двухилядна лъжа от встъпването си в длъжност. Изказването на две хиляди лъжи е безпрецедентно постижение в историята на президента, така че тази вечер се обръщаме към многобройните му увлечения с нов мини-документален филм, който ни показва как стигнахме до този забележителен момент в погрешно представяне. #pantsonfire

   image


 image




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - нямам безценно Време за пуделите на Мара Общата/ пак осра Поста на Мимо..
14.06.2021 22:11
наред с гл помияр на Република Долна Странджа..Панча Загубански
и за Хибридният трамвай - 1355..мерудия на сяка..!уйния )))
...ред е за м. л..бабаБолонка, от набор - 1946
там, винАго е веселооо....)))))
цитирай
2. milady - ....Златното правило в..Нетният...хмм.. живот...
14.06.2021 22:25
е, всеки лузър, и всяка...коза, се прави..на това, което НЕ Е..
та така и с моята Чалгарска героиня, от Епоса - Мара Общата, и чата!
кака хУичка, и тя подУчува за Епоси, даже, си купила и една...дебела Книга, от мирито))
как, да свалим..автомонтьор-гинеколог..на пода )
и как, се възбуждаа..Ауспуххх ))

ее, що го скри тозз бисер, ма.киффлее?
нал знаеш, че АйКю то ми, е като на Мерлин Монро, над 155
питай и дядоо борна..нали е айнщайна на Долна Газора..
цитирай
3. notfun - ..не е възможнооо, видинска Чалгарийка на 75, да ви..
14.06.2021 23:08

говори за Политика..това е АБСУРДнооо..нон сенс!!!!)))


Forget Trump – populism is the cure, not the disease
цитирай
4. notfun - бабиии, ти ЧЕТЕШ ню-Ейдж бози, даже и не разбираш,какво се опитвам да те светна, толкозз си..))))
14.06.2021 23:21

В интервю за българската редакция на радио Дойче веле, бившият американски посланик у нас Джеймс Пардю твърди, че "Тръмп и Борисов много си приличат“
Джеймс Пардю е песимист, че от срещата във Вашингтон ще излезе нещо повече от лъскане на имиджа на Борисов и Тръмп, предимно заради сделката за изтребителите ф-16.

"Сигурен съм, че президентът Тръмп се среща с Борисов, за да изкаже благодарност на българското правителство за решението му да закупи от САЩ изтребителите Ф-16. "

Според Пардю, макар че страната ни е е член на НАТО още от 2002 година, България твърде бавно привежда военното си оборудване в съзвучие със стандартите на НАТО,а покупката на американските изитребители е най-сериозната стъпка в тази посока досега.

"Президентът Тръмп иска лично да обере лаврите от продажбата на Ф-16, включително и защото в момента се бори срещу импийчмънта. Сигурен съм, че точно в този момент той иска да покаже, че върши нещо за американската индустрия и за икономиката."

За Пардю другите големи теми са свободатата на медиите и корпцията в България! Но ще говорят ли двамата за това?!

"Лично аз се надявам, че освен това в разговора си с Борисов американският президент ще повдигне такива въпроси като липсата на медийна свобода и нивото на корупцията в България. Но не ми се вярва, че те ще бъдат от първостепенна важност в разговора."
Според Джеймс Пардю, Борисов и Тръмп си приличат в грубия популистки подход и непоносимостта си към сводбодните медии.

"Много добре познавам премиера Борисов и мога да ви кажа, че те двамата с Тръмп много си приличат. И сигурно отлично ще се разберат. И двамата залагат на национализма и на един определен, груб популизъм. И двамата не обичат свободните, независими и настъпателни медии".

Според Пардю, обаче Борисов е по-хитър и много по-успешен в своята инстинктивна политика у дома, отколкото Тръмп.
цитирай
5. eva666 - Амбициозният фашист../ Уики
14.06.2021 23:29
Реторика
Според адвокат по граждански права Бърт Нойборн и политически теоретик Уилям Е. Конъли, Труповата реторика използва тропи подобни на тези, използвани от фашисти в Германия[35] да убеди гражданите (отначало малцинството) да се откажат от демокрацията, като използва поредица от лъжи, полуистини, лична инвестиция, заплахи, ксенофобия, национална сигурност плаши, религиозен фанатизъм, бял расизъм, експлоатация на икономическа несигурност и безкрайно търсене изкупителни жертви.[36] Neuborne намери двадесет паралелни практики,[37] като:

Създаване на нещо, което се равнява на алтернативна реалност в съзнанието на привържениците, чрез директни комуникации, чрез подхранване на мрачна медия и чрез подигравки на учените да подкопаят идеята за обективна истина[38]
Организиране на внимателно организирани масови митинги[39]
Горчиво атакува съдии, когато правните дела са загубени или отхвърлени[40]
Използване на непрекъснат поток от лъжи, полуистини, обиди, насилие и намеци, предназначени да маргинализират, демонизират и в крайна сметка унищожат противниците[39]
Осъществяване jingoistic апелира към ултранационалистически плам[39]
Обещавайки да забави, спре и дори да обърне потока от "нежелани" етнически групи, които са хвърлени като изкупителни жертви за болестите на нацията[41]
Конъли представя подобен списък в книгата си Аспирационен фашизъм (2017), добавяне на сравнения на интеграцията на театри и участието на тълпата с реторика, включваща грандиозни телесни жестове, гримаси, истерични обвинения, драматични повторения на алтернативни реалности фалши и тоталистични твърдения, включени във фрази за подпис, към които публиката силно се насърчава да се присъединят към скандирането . Въпреки приликите, Конъли подчертава, че Тръмп не е Нацистки
но "е по-скоро амбициозен фашист, който преследва склонността на тълпата, хиперагресивния национализъм, белия триумфализъм и милитаризма, преследва ред и законност режим, даващ безчетна власт на полицията, и е практикуващ риторич риторичен стил, който редовно създава фалшиви новини и смазва опонентите, за да мобилизира подкрепа за Големи лъжи,и той напредва. "

Риторично, Тръмпизмът използва абсолютизъм рамки и заплаха разкази, характеризиращо се с отхвърляне на политическия истеблишмънт.
Абсолютистката реторика набляга на недоговорими граници и морално възмущение от предполагаемото им нарушение.

Риторичният модел в рамките на митинги на Тръмп е често срещан за авторитарните движения. Първо, предизвикайте чувство на депресия, унижение и жертва. Второ, отделете света на две противоположни групи: безмилостно демонизиран набор от други, срещу тези, които имат силата и волята да ги преодолеят. Това включва живо идентифициране на врага, за който се предполага, че причинява текущото състояние на нещата, и след това промотиране на параноик-теории на конспирацията,за да се разпалват страх и гняв. След изпробване на първите два модела сред населението, последното съобщение има за цел да създаде Мита за катарзисно 'освобождаване' на задържаната от тълпата енергия, с обещание, че Спасението е близо, защото има мощен лидер, който ще върне нацията до предишната й слава."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1920378
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031