Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2021 21:07 - Изследователите Откриват, Че Свастиката Предвещава Цивилизацията В Долината На Инд: Датирана Преди 11 000 Години
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.06.2021 21:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Изследователите Откриват, Че Свастиката Предвещава Цивилизацията В Долината На Инд: Датирана Преди 11 000 Години

imageHAF7 Юни 2021 Г.

Изследователите казват, че древният символ на свастиката е пристигнал от Индия в Америка и други части на света. Учените са стигнали до извода, че символът на свастиката е по-стар от арийците и дори от цивилизацията на долината на Инд.

 

За разлика от общоприетото схващане, свастиката е символ на мир и приемственост.

Още от Втората световна война символът на свастиката се трансмутира и се превръща в символ на дискриминация и клане, продукт на режима на Адолф Хитлер.

За Хитлер свастиката е била символът на неговото арианско надмощие, но за историците и археолозите по целия свят свастиката е всичко друго, но не и това.

    image

Всъщност символът на истинската свастика датира отпреди 11 000 години и се смята, че е възникнал в периода Харап и културата на цивилизацията на долината на Инд.

„Открихме най-зрялата и геометрично подредена свастика в предихарапските времена под формата на печати. Също така успяхме да проследим споменаването на Свастика във Ведите по същото време.

„Това са искрящи открития, които ще ни помогнат да обявим, че индийската цивилизация е далеч по-древна от това, което е записано в приетите исторически книги, най-вече от европейците“, каза Джой Сен, член на факултета в факултета на IIT-Kgp и водещ изследовател на проекти.

Според експерти символът на свастиката е мигрирал от Индия - през маршрута на Тартар Монгуди през Камчатка към Америка, причината, поради която символът може да бъде намерен сред цивилизациите на ацтеките и маите.

Той е достигнал други части на света по пътя на Западната земя, пристигайки във Финландия, Скандинавия, Британските планински райони и части от Европа, където символът се намира в редица различни адаптации.

„След като разделихме света на девет квадранта, в които Свастика се премести от Индия, ние проследихме отпечатъците му и успяхме графично да докажем твърдението си чрез древни печати, надписи, отпечатъци и религиозна символика в тези страни. Ще го разкрием много подробно ”, каза Сен.

 

Днес свастиката е твърдо отхвърлена в обществото, защото хората нямат абсолютно никаква представа за истинското значение на символа. Това е отвлечен символ.

Това вдъхнови Шопенхауер, Фридрих Ницше и тяхното потомство Адолф Хитлер, който започна обърната програма на антисемитизма, основана на фалшифициран мит за арийско нашествие през седем години на война, терор, корупция и унищожение “, каза Сен.

Източник и справка: Ancient-code.com ; Timesofindia.indiatimes.com




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750914
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031